Już w najbliższy piątek, żyrardowskie Targowisko odwiedzą producenci regionalnej żywności a na zwolenników tradycyjnych wyrobów polskiej kuchni czekać będą wędliny, sery, chleby na zakwasie, domowe wypieki, miody i soki tłoczone.
Jarmark Produktów Regionalnych to doskonała okazja, by spróbować i zakupić przysmaki z różnych zakątków Polski, niedostępne na co dzień w popularnych sklepach i marketach spożywczych. W dobie przetworzonej żywności, pełnej konserwantów, polepszaczy smaku i barwników, coraz chętniej wracamy do produktów przygotowywanych tradycyjnymi metodami naszych dziadków.
Dotychczas kolejne edycje Jarmarku cieszyły się dużym zainteresowaniem mieszkańców Żyrardowa i okolic. Mamy nadzieję, że i tym razem, w piątek, 23 września br., na Targowisku Miejskim znów nie zabraknie zwolenników zdrowej żywności.